مقطع : کارشناسی ارشد
دانشگاه : محقق اردبیلی
تاریخ دفاع :
اساتید راهنما : علی اکبر شکوهیان
اساتید مشاور :
اساتید داور :
مشاهده سایر پایان نامه های علی اکبر شکوهیان
بررسی ¬کاربرد هیومیک اسید برخصوصیات رویشی، زایشی و پس¬از¬برداشت میوه¬کیوی رقم هایوارد در طی سال¬های 94-95 در استان گیلان شهرستان تالش در یک از باغات کیوی شهرستان به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک¬های کاملا تصادفی با چهار غلظت( صفر، دو، چهار و شش کیلوگرم در هکتار) هیومیک¬اسید و به صورت کاربرد برگی و خاکی در چهار تکرار انجام شد.در این پژوهش صفات مورد اندازه¬گیری شامل صفات مورفولوژیکی( سطح برگ و شاخص سبزینگی )، عملکرد و اجزاء آن(وزن میوه،طول و قطر میوه،سفتی بافت میوه) صفات بیوشیمیایی(ویتامین¬ث،فنول، اسیدیته کل، مواد جامد محلول، کاراتنوئید ، کلروفیلa، b وکل) مورد اندازه¬گیری قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده¬ها نشان داد که صفات موروفولوژیکی در سطح احتمال 1 درصد وهچنین صفات عملکردی ، وزن، اندازه، سفتی میوه و نیروی لازم برای کنده شدن میوه در سطح احتمال 5 درصد از نظر آماری دارای اختلاف معنی¬داری بوده¬اند. مقایسه میانگین داده¬ها نشان داد که در صفات وزن و اندازه میوه با کاربرد4، 6 و 2، 4 کیلوگرم در هکتار هیومیک¬اسید و برای صفت سفتی میوه تیمار2 کیلوگرم در هکتار هیومیک اسید با روش محلول پاشی از بهترین نتیجه برخوردار بودند. همچنین نتایج نشان داد که اثرات متقابل تیمارها بر صفات بیوشیمیایی کلروفیل کل و کلروفیل a و مواد جامد محلول در میوه در سطح احتمال 1 درصد و ویتامین ث و فنول کل در سطح احتمال 5 درصد از از نظر آماری اختلاف معنی¬داری را نشان دادند. مقایسه میانگین داده¬ها نشان داد که تیمار 2 و 4 کیلوگرم در هکتار هیومیک اسید با کاربرد خاکی بیش¬ترین میزان کلروفیل و اجزاء آن را در بر داشته است. تیمار 4 کیلوگرم در هکتار بیشترین مواد جامد محلول و تیمار¬های 2، 4 و 2 کیلوگرم در هکتار بیش¬ترین میزان ویتامین¬ث و فنول کل را نسبت به گیاهان شاهد از خود نشان دادند. با توجه به نتایج فوق بهترین ترکیب تیماری برای بهبود رشد، عملکرد و کیفیت میوه کاربرد برگی اسید¬هیومیک با غلظت¬های 2، 4 کیلوگرم در هکتار توصیه می‌شود.